Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη για την επέτειο του ΟΧΙ



Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Έχουν περάσει έξι σχεδόν χρόνια από την επιβολή της απροκάλυπτης και στυγνής εξάρτησης στην χώρα μας και ένας ολόκληρος χρόνος από το μεγαλειώδες ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015.
Με το ΟΧΙ αυτό, ο Ελληνικός λαός στην μεγάλη του πλειοψηφία απέδειξε ότι μπροστά στο μεγάλο όραμα της Ελευθερίας δεν υπολογίζει τίποτα, αλλά αντίθετα, πρώτα απ’ όλα βάζει το πατριωτικό και εθνικό συμφέρον και την υπεράσπιση κάθε σπιθαμής της Ελληνικής γης.
Από την πλευρά μου, το 2010 με την ίδρυση της «Σπίθας» ξεκίνησα έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα με βασικές προτεραιότητες την Εθνική Ανεξαρτησία, την Λαϊκή Κυριαρχία, την Πατριωτική και Πολιτιστική Αναγέννηση και την Ουδετερότητα. Από την πρώτη στιγμή θεώρησα ότι είναι πρωταρχικής σημασίας θέμα να γνωρίζουμε το πραγματικό μέγεθος του εθνικού μας πλούτου, ώστε να δούμε αν είναι ικανός να πείσει κάποιους να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο μιας κοινής εκμετάλλευσής του μαζί μας. Δεν θέλω εδώ να παραθέσω τα νούμερα που μου καταθέσανε υπεύθυνοι επιστήμονες και που αφορούν βασικά τον φανερό και τον κρυφό πλούτο της ελληνικής γης, όπως κι αυτόν της ελληνικής ΑΟΖ. Όμως πρέπει να πω ότι τα νούμερα αυτά δείχνουν ότι ο πλούτος μας είναι τόσο μεγάλος που μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον οποιουδήποτε να τον εκμεταλλευθεί από κοινού με την Ελλάδα (Κοινοπραξίες).
Για την κατάκτηση αυτών των στόχων, πίστευα και πιστεύω ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός Παλλαϊκού Εθνικού Αντιμνημονιακού Μετώπου Αντίστασης, που ειδικά στο θέμα του εθνικού μας πλούτου, είμαι πεπεισμένος ότι θα άλλαζε όλη την ψυχολογία του πολίτη που θα έβλεπε ότι είμαστε λαός κάτοχος ενός πλούτου πολύ μεγάλου, επομένως δεν έχουμε ανάγκη κανένα. Μια τόσο αισιόδοξη βεβαιότητα είναι ικανή πιστεύω να συνεγείρει τον Λαό ανεβάζοντας την ψυχολογία του και ατσαλώνοντας τη θέλησή του να απαλλαγεί από τους φόβους του και να ξεσηκωθεί, σίγουρος ότι υπάρχει ελπίδα για μια νέα ζωή με ελευθερία και ψηλό βιοτικό επίπεδο.
Δυστυχώς η προσπάθεια για τη δημιουργία του Μετώπου αυτού τορπιλίσθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και τα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι που έγινε κυβέρνηση και υπέγραψε το μνημόνιο που θεωρείται ως το χειρότερο όλων και που στερεώνει την εξάρτηση και την κατοχή στην πατρίδα μας.
Εύχομαι ο αγώνας για την κατάκτηση της πολυπόθητης Εθνικής μας Ανεξαρτησίας να δικαιωθεί.
Αθήνα, 5 Ιουλίου 2016
Μίκης Θεοδωράκης
πηγή: http://oxistanaitous.gr/minyma-miki-theodoraki/

Δεν υπάρχουν σχόλια: